Вищий адміністративний суд Франції заборонив встановлювати вертепи у громадських будівлях / club.silver-ring.ru

Традиційні вертепи, що зображають Різдво Христове визнано вищим адміністративним судом Франції незаконними, якщо вони встановлені в громадських будівлях, оскільки так порушується законодавство і світські принципи держави.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost, у рішенні суду є формулювання, що такі сценки допустимі, якщо влаштовуються «виключно в культурних, художніх або святкових цілях» – тобто повністю позбавлені релігійного змісту та контексту.

Рішення прийнято Державною радою Франції за судовим позовом проти мера міста Безьє, пана Роберта Менарда (Robert Ménard). Мер напередодні Різдва 2014 року дозволив розгорнути в міському палаці сценку Різдва Христового, і пильні атеїсти подали проти нього судовий позов, звинувачуючи в порушенні світського законодавства країни.

Відео дня

Це не завадило меру Менарду наполегливо встановлювати сценки Різдва Христового кожен рік після подачі позову, причому і в цьому році він також має намір її розгорнути на тому ж місці і в той же час (за повідомленням видання Breitbart). При цьому бунтівний мер навіть вніс деякі зміни в композицію, намагаючись надати їй місцевий релігійний і народний колорит. На своїй сторінці у Twitter мер заявив, що ніхто і ніколи не змусить місто відмовитися від коріння своєї культури.