Фото: dbsjeyaraj.com

Дорожньо-транспортна пригода на південному заході Шрі-Ланки призвела до нового спалаху конфлікту між буддистами та мусульманами в острівній державі.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо", двоє мусульман – жінка та її син – були збиті 17 листопада мотоциклом, за кермом якого перебував буддист. Звичайна аварія вилилася в протистояння між мусульманами та буддистами, які становлять абсолютну більшість населення Шрі-Ланки. Найбільший збиток понесли мусульмани.

Під час заворушень було спалено або пошкоджено, принаймні, 66 будинків, 26 магазинів, дві мечеті і 16 транспортних засобів (у тому числі 4 мотоцикла). Не менше п'яти осіб були госпіталізовані, проте, за останньою інформацією, обійшлося без убитих.

Відео дня

19 листопада ланкійський прем'єр-міністр Раніл Вікремесінгхе відвідав місце зіткнень на релігійному ґрунті й розпорядився почати офіційне розслідування. У ряді населених пунктів введено комендантську годину. Заарештовано 24 особи.

Зіткнення між буддистами й мусульманами на Шрі-Ланці мали місце і раніше.

Так,у червні 2014 року буддистські радикали з організації «Свободу Бала Сіна» пограбували і зруйнували будинки мусульман в трьох переважно мусульманських містах – Дхара-Нагарі, Берувеле й Алутгаме. Було вбито 4 й поранено 80 мусульман. Близько 10 000 чоловік – 8000 мусульман і 2000 буддистів – були змушений втікати з рідних місць.

Буддисти складають сьогодні 70% від 21-мільйонного населення Шрі-Ланки. Послідовників ісламу тут 10%. Це друга за чисельністю меншина в країні після індуїстів-тамілів.