Фото: telegraf.com.ua

Кримінальний суд Північного Каїра засудив до смерті Ахмеда Саїда Сонбати, який 13 жовтня зарізав у передмісті єгипетської столиці коптського священика Самаана Шахату.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо", матеріали судового процесу були передані 15 листопада Верховний муфтіят Єгипту, якому належить вирішити, чи справедливий вирок з точки зору шаріату. Остаточний вердикт має бути винесений до 15 січня 2018.

На суді Сонбати зізнався, що він заздалегідь спланував вбивство і стежив за пересуваннями священика Каїром. Злочинець напав на о. Самаана, коли той перебував у машині зі своїм супутником, іншим священиком. Сонбати змусив їх вийти з автомобіля, після чого накинувся на о. Самаана з ножем.

Відео дня

Ряд єгипетських ЗМІ намагалися представити Ахмеда Сонбати психічно хворим, проте Коптська Церква категорично спростувала цю версію. Перед початком судового процесу лікарська комісія встановила, що Сонбати осудний.

Клірик коптської єпархії з Верхнього Єгипту Самаан Шехата, батько трьох дітей, був убитий у Каїрі, куди він приїхав для збору коштів на користь незаможних.