Фото: pravoslavie.by

Влада Єгипту доручила провести ДНК-тести для ідентифікації останків коптських мучеників, обезголовлених джихадистами в Лівії, а потім їх останки будуть урочисто поховані в храмі-усипальниці на батьківщині. Про це повідомляє Православие.Ву з посиланням на fides.

Раніше повідомлялося, що останки 21 коптських християн були виявлені на початку жовтня в Лівії, поблизу приморського міста Сирта. Родичі лівійських великомучеників отримали запрошення від міністерства медицини відвідати медичну лабораторію в місті Мінья для здачі біологічного матеріалу на визначення ДНК – з метою ідентифікації останків їх синів і батьків, які загинули смертю мучеників. Усі родичі мучеників, за повідомленнями єгипетської преси, висловили готовність пройти тести й сподіваються, що медичні дослідження допоможуть ідентифікації тіл їхніх рідних перед похованням у храмі-усипальниці, вже збудованому в селищі Самалут.

Як відомо, 6 жовтня влада Єгипту повідомила про виявлення 21 обезголовленого тіла коптських християн. Руки страчених були скручені ззаду, їх голови були знайдені в тому ж похованні, а на тілах були ті ж помаранчеві шати, які весь світ бачив в інтернеті на садистському відео, знятому катами під час страти в лютому 2015 року. Через тиждень після страти, як відомо, Патріарх Коптської християнської церкви Тавадрос II вніс імена страчених у «Синахаріум», книгу Святих Великомучеників Коптської християнської церкви, і постановив, що день їх поминання буде щорічно відзначатися церквою 15 лютого.

Відео дня