Фото: blagovest-info.ru

Президент Єгипту пообіцяв, що він і надалі захищатиме християн, які живуть в його країні. Абдель Фаттах ас-Сісі зробив цю заяву 3 листопада в Каїрі під час зустрічі з лідерами євангеліків з США, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today".

Відповідаючи на запитання журналістів після зустрічі, баптистський пастор Тоні Перкінс, президент Ради дослідження сім'ї, заявив: «Я високо ціную можливість зустрітися з президентом ас-Сісі, щоб обговорити з ним ту стурбованість, яку ми, американські евангеліки, відчуваємо з приводу становища релігійних меншин в Єгипті – в особливості, наших братів і сестер у Христі».

В американську делегацію також увійшли: відомий захисник релігійних свобод, неофіційний радник адміністрації Трампа Джонні Мур, письменник-евангелик Джоел Розенберг, письменник, уродженець Єгипту Майкл Юсеф і колишня кандидат у президенти від республіканської партії, член конгресу Мішель Бахман.

Відео дня

У бесіді також взяв участь пастор Андреа Заки, лідер протестантської громади Єгипту. Організатором зустрічі став Розенберг, який зустрічався з ас-Сісі, коли єгипетський лідер відвідував з візитом США у квітні цього року.

За словами Розенберга, який живе в Єрусалимі, єгипетське керівництво всерйоз зацікавлене у встановленні дружніх відносин з євангельськими християнами. «Планувалося, що ми проведемо з президентом годину, а на ділі вийшло три», - додав він.

Хоча християни в Єгипті досі піддаються переслідуванням, президент намагається змінити ситуацію, вважає Розенберг. «Коли ми заговорили на цю тему, він сказав: "нападають На християн, але ми боремося з радикальними ісламськими терористами, які несуть загрозу як для християн, так і для мусульман. Ми робимо певні речі, щоб допомогти християнам, щоб зробити їх повноправними єгиптянами. Вони не громадяни другого сорту. Ми не хочемо думати про наших громадян як про християн чи мусульман. Ми хочемо думати про них як про єгиптян"», - сказав Розенберг.

Зі свого боку, Джонні Мур охарактеризував ас-Сісі як «великого, великого лідера», нагадавши, що в 2013 році, після християнських погромів, що прокотилися Єгиптом, він дав обіцянку відновити постраждалі церкви. «Він зробив це, - додав Мур. – І він сказав нам, що це ніколи не повториться. До тих пір, поки він при владі, це не повториться».