Фото: blagovest-info.ru

Більше тридцяти соборів, церков та шкіл по всій Великобританії візьмуть участь в акції «Червона середовище» 22 листопада. У цей день – за закликом міжнародного благодійного фонду «Допомога Церкві в нужді» вони включать червону підсвітку, щоб нагадати про подвиг християн, які піддаються гонінням у наші дні, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Завдання акції – підтримати віру й терпимість у суспільстві, висловити солідарність з жертвами переслідувань, сказати «ні» насильству й пригнобленню, що здійснюються в ім'я релігії.

Взяти участь в акції можуть не лише будівлі, які будуть підсвічені червоним, а й окремі люди: організатори просять їх одягнути у цей день щось червоне.

Відео дня

Серед британських храмів, які включать червону підсвітку 22 листопада – собор св. Марії в Единбурзі, собор св. Маргарити в Ейрі, собор св. Марії в Рексхемі, собор св. Міріна у Пейслі, собор св. Івана Хрестителея в Норвіч. У Бірмінгемі червоним світлом засяють стіни двох соборів: католицького – на честь св. Чада й англіканського – присвяченого св. Філіпу.

Центром Лондона в цей день буде курсувати червоний автобус з девізом «Червоного середовища»: «Встань за віру і свободу!». Планується, що він робитиме зупинки біля таких пам'яток англійської столиці, як собор св. Павла, церкви св. Мартіна в Полях, Трафальгарської площі й Ламбетського палацу. Завершиться маршрут біля Вестмінстерського абатства.