Фото: christiantoday.com

Наслідуючи приклад Мартіна Лютера, консервативні англіканські священики вивісили на дверях собору св. Павла в Лондоні текст, в якому, зокрема, критикують пом'якшення позиції Церкви Англії щодо одностатевих шлюбів. Акція відбулася в дні, коли протестантський світ святкує 500-річчя Реформації, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today".

Текст, прикріплений до дверей головного собору Лондона і ряду інших англіканських соборів, проголошує консервативні цінності. Документ, вперше опублікований ще в 2015 році й отримав назву «Саутворкска декларація», підписали понад 60 священиків Церкви Англії. Автори закликають єпископів «знову здобути довіру англікан, віруючих в Біблію» й «уникнути розколу в Церкві».

«500 років тому Мартін Лютер приколов до дверей німецької церкви 95 тез, - йдеться в тексті. – Він зробив це тому, що Церква зазнала розкладанню. Сьогодні ми прикріплюємо цю Декларацію на двері собору тут, в Англії, тому що Встановлена Церква у нашій країні теж піддається розкладанню».

Відео дня

Автори декларації з тривогою відзначають, що ліберальні ідеї вкоренилися в англіканському середовищі вже так глибоко, що служителями Церкви тепер можуть бути особи, які перебувають у «відповідальних одностатевих зв'язках». Такий підхід послаблює та руйнує Церкву», переконані автори тексту.

Аркуші паперу з заявами консерваторів були спочатку прикріплені до дверей двох соборів Лондона – св. Павла і Саутуоркського. Наступного дня вони з'явилися біля входу в собори Рочестера й Херефорда.