Фото: rigalatvija.com

Сейм Латвії передасть на розгляд комісій проект державного бюджету на 2018 рік. Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на газету "Diena", серед доданих до документа законопроектів є ідея «Про фінансування на збереження сакральної спадщини», що дає релігійним організаціям право претендувати на державну підтримку на реставрацію та збереження своїх церков.

Представник Латвійської Євангелічно-Лютеранської Церкви Романс Ганиньш розповів, що вперше глави релігійних конфесій звернулися до уряду з проханням про стабільне фінансування 10 років тому.

На думку священика, латвійські церкви служать інтересам не лише громад і парафій, а й усього суспільства. Він також зазначив, що фінансування на збереження храмів виділяють всі європейські держави.

Відео дня

Ганиньш пояснює, що не йдеться про реставрацію, але деякі церкви знаходяться в аварійному стані, наприклад, лютеранські церкви в Лієпаї, Алуксне, Крустпилсі. Щоб за 30 років відновити близько 800 церков, потрібно щорічно вкладати в них принаймні 4 млн євро.