Фото: vm.ru

Зустріч Патріарха Кирила і Папи Римського не привела до зближення РПЦ та Римо-католицької церкви, заявив першоієрарх РПЦЗ митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон (Капрал). Про це повідомляють "РИА Новости".

Історична зустріч Папи Франциска і Патріарха Кирила, за підсумками якої було прийнято Спільну заяву, відбулася 12 лютого 2016 року в Гавані. Зустріч такого рівня стала першою за всю історію відносин між двома церквами.

"Я не думаю, що після неї щось зрушилось у бік зближення", - сказав митрополит Іларіон.

Відео дня

За його словами, "з точки зору православ'я, це (зближення) неможливе без відмови католицької церкви від деяких її догматичних вчень".

"Вони існують багато десятиліть, і ніяких зрушень немає. Католики не відмовляються від вчення, що Папа Римський – глава церкви, що він непогрішний у своїх постановах. Вони не відмовилися від багатьох інших вчень, які для нас є неприйнятними", - сказав владика.

Він зазначив, що "зустріч Патріарха Кирила з Папою Франциском була присвячена суспільним питанням".

"Святійший Патріарх неодноразово вказував на те, що в умовах нинішнього морального падіння світу всім християнським церквам треба разом боротися з цим і захищати християнські цінності. На жаль, це не дуже виходить. Так що, думаю, перед Патріархом стояло питання не об'єднання з католиками, а просто розв'язання морально-етичних питань у світі", - зазначив першоієрарх РПЦЗ.