Фото: angliya.com

Доповідь про переслідування християн в період з 2015 по 2017 рік була представлений 12 жовтня в будівлі британського парламенту міжнародним благодійним фондом «Допомога Церкві в нужді». Про це повідомляє «Благовіст-інфо» з посиланням на британське відділення фонду.

«Гнані й забуті?» - так називається доповідь, що свідчить про переслідування християн, подібних яким ще не було протягом всієї історії Церкви. При цьому, з гіркотою відзначають автори доповіді, світове співтовариство як правило ігнорує тяжке становище послідовників Христа, які стають жертвами терористичних організацій, як от Ісламська держава, «Боко Харам» та інших екстремістські організації.

«Уряди західних країн не надали надзвичайної допомоги християнам у таких країнах, як Ірак і Сирія, де здійснюється справжнісінький геноцид, - говориться, зокрема, в доповіді. – Якщо б християнські організації та інші інститути не заповнили нішу, християнська присутність в Іраку та інших регіонах Близького Сходу могла б вже повністю припинитися».

Відео дня

У доповіді також наголошується посилення становища християн в ряді переважно мусульманських держав і в країнах, в яких існує авторитарна система, – таких як Еритрея або Північна Корея.

Хоча гонінням у сучасному світі піддаються й послідовники інших релігій, автори доповіді, підготовленої британським відділенням «Допомоги Церкві в нужді», показують, що в найбільш важкому стані сьогодні знаходяться саме християни.

Незабаром доповіді «Гнані і забуті?» буде представлена в палаті лордів. На цій презентації виступить кілька християнських єпископів, які служать у «неспокійних регіонах». Так, мелькитський архієпископ міста Захле (Ліван) Джон Дервіш розповість про долю близькосхідних християн. Єпископ Метью Куках з північної Нігерії надасть інформацію про те, як живуть християни в цьому регіоні, на який чинить тиск «Боко Харам». Священик з Іраку Салар Каджо розповість про те, як живуть сьогодні християни, які втекли з Ніневійскої рівнини при настанні ДАІШ і почали повертатися в рідні селища після вигнання терористів.