Фото: vesti.lv

З благословення митрополита Ризького і всієї Латвії Олександра з 20 по 29 жовтня на території Латвійської Республіки перебуватимуть святі мощі новомучеників та сповідників, які постраждали в роки гонінь XX століття.

Як повідомляють "Vesti.lv", урочиста зустріч ковчега, в якому знаходяться частинки мощей 54 святих, відбудеться 20 жовтня біля Ризького кафедрального собору Різдва Христового. Святі мощі перебуватимуть не лише в Ризі, а й у Вентспілсі, Лієпаї, Даугавпілсі та Резекне.

Як повідомляють представники Латвійської Православної Церкви, у Латвії будуть доставлені часточки мощей 15 архіпастирів. Наприклад, патріарха Тихона, який вступив на патріарший престол в 1917 році.

Відео дня

Буде доставлена в Латвію і частка мощей священномученика Володимира, митрополита Київського, одним з перших постраждалих за Христа у дні гонінь.

Серед святинь - мощі двох ризьких архіпастирів - священномученика Іоанна (Поммера) і священносповідника Агафангела (Преображенського).

У ковчезі також знаходяться мощі видатного богослова і духовного письменника, сподвижника патріарха Тихона архієпископа Верейського Іларіона (Троїцького). Його книга «Без Церкви немає спасіння» перекладена латиською мовою.

У Латвію також будуть доставлені частинки мощей 17 мучеників і сповідників, які служили Святій Церкві в пресвітерському чи дияконському сані, а 16 мучеників і сповідників належать до числа ченців.