Святе сімейство в Єгипті. Нікола Пуссен. Ермітаж, Санкт-Петербург

Єгипет бажає залучити паломників з усього світу, які бажають пройти шляхом Святого Сімейства і вклонитися його святиням, і з цією метою міністр туризму Єгипту прибув до Ватикану в пошуках підтримки, співробітництва і папського благословення.

Як повідомляє "Православие.Ву", Ях'я Рашид, міністр туризму Єгипту, вдруге за цей рік відвідав Ватикан, щоб заручитися подальшою підтримкою й благословенням для відновлення паломництва шляхом Святого Сімейства.

Планується, що паломники підуть вклонитися тим святим місцям, по яких пройшов маршрут Богородиці, Йосипа та маленького Іісуса, які втекли в Єгипет, щоб уникнути побиття немовлят, вчиненого за вказівкою царя Ірода. За повідомленнями ряду єгипетських видань, міністр Рашид везе Папі Франциску особисте послання президента Єгипту Абдул-Фаттаха аль-Сісі з проханням про підтримку, а також презентацію проекту «шляхи Святого Сімейства в Єгипті», який, як сподіваються, отримає благословення понтифіка.

Відео дня

Провідні туристичні служби та політики Єгипту давно вже намагаються привернути увагу потенційних партнерів з усього світу до організації християнського паломництва для поклоніння святиням на шляху Святого Сімейства в Єгипті. Зокрема, візит Папи Франциска 28-29 квітня цього року розглядався політиками і діловими колами туристичної галузі Єгипту як чудова можливість для залучення уваги християн зі всього світу до цієї великої північноафриканськї країни і її християнських святинь як до об'єктів паломництва по стопам Святого Сімейства.

Папа Франциск у своїх публічних промовах під час відвідування Єгипту кілька разів згадував із вдячністю велику гостинність, надану Єгиптом Немовляті Іісусу, Йосипу і Марії під час їх втечі від загибелі. А напередодні папського візиту Надер Гуіргіс, член спеціальної комісії міністерства туризму за проектом відкриття маршруту паломництва «Шлях Святого Сімейства», згадував про історичні гіпотези, що ґрунтуються на короткому Євангельському оповіданні про цю подію та апокрифічних «Євангеліях дитинства», згідно з якими перебування Святого Сімейства в Єгипті могло обчислюватися цілим рядом років.

Зазначимо, що 9 травня цього року Ях'я Рашид, міністр туризму Єгипту, вже відвідував Ватикан, де зробив презентацію туристичної програми під назвою «Подорож Святого Сімейства». У зв'язку з цим інформаційні агентства Єгипту повідомляли про контакти провідних туристичних фірм Єгипту з туристичної службою Ватикану l Opera Romana Pellegrinaggi, що займається організацією християнських паломницьких турів по всьому світу, з метою реклами єгипетських християнських пам'яток і святинь як об'єктів поклоніння для паломників зі всього світу.