false

170-річчя заснування Святої Землі офіційного представництва Руської Духовної Місії відзначать в Єрусалимі 22 жовтня.

Як повідомляє прес-служба Руської Духовної Місії, в цей день в Троїцькому соборі в Єрусалимі буде звершена Божественна літургія, яку очолить Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл.

Увечері того ж дня в концертному залі «John Paul II Auditorium» готельного комплексу «Notre Dame of Jerusalem Centre» за адресою Єрусалим, вул. Ха-Цанханим, відбудеться святковий урочистий акт.

Відео дня

У програмі вечора: офіційна частина; прем'єра документального фільму «170 років служіння у Святій Землі»; виступ хору сестер Горненський жіночого монастиря.

У заході візьмуть участь ієрархи Руської та Єрусалимської Православних Церков, глави дипломатичних місій, представники громадських організацій Ізраїлю, преса і широка громадськість.

*** Питання про заснування в Єрусалимі представництва Руської Церкви вперше був піднятий в 1816 році у зв'язку з труднощами, які переживали в Палестині паломники з Росії.

У 1842 році Священний Синод прийняв рішення про направлення в Єрусалим архімандрита Порфирія (Успенського). У своєму звіті Синоду отець Порфирій говорить про доцільність створення Руської Духовної Місії у Святій Землі, яка послужила б знаком "видимого єднання Церков Єрусалимської, Антіохійської та Руської", здійснювала місіонерську діяльність, допомагала влаштуванню шкіл і семінарій і дбала про прочан.

У 1847 році імператор Микола I своєю резолюцією затвердив заснування Руської Духовної Місії в Єрусалимі.