Фото: pravplanet.com.ua

Єгипетська влада має намір використовувати святі місця трьох світових релігій на Синайському півострові для розвитку паломництва та екскурсійно-пізнавального туризму, заявив губернатор провінції Південний Синай Халед Фода. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Синай - це колиска трьох світових релігій, він втілює дух мирного співіснування представників різних конфесій", - сказав Фода, виступаючи на міжнародній конференції, присвяченій розвитку релігійного туризму.

За його словами, ця конференція, на яку були запрошені релігійні діячі з різних країн світу, допоможе активізувати релігійний туризм в цьому районі, який у всьому світі більше відомий як місце для пляжного відпочинку".

Відео дня

За словами заступника міністра у справах старожитностей Мухаммеда Абдель Латыфа, через Синай в Єгипет прийшли перші мусульмани, тут проходять маршрути перших паломників, які прямували до Мекки і Медини. Крім того, на території Синая є історичні мечеті та стародавні мусульманські фортеці.

Він додав, що важливими релігійними пам'ятниками на Синаї також вважаються гора Мойсея, монастир Святої Катерини, церкви і мечеті біля підніжжя гори, а також стародавні Купальні Мойсея.

У свою чергу голова Державного комітету з розвитку туризму Хішам ад-Думейри повідомив, що уряд готовий допомогти у розвитку релігійного туризму на Синайському півострові.

"Що стосується релігійного туризму, то роль держави полягатиме в забезпеченні необхідних умов. Зокрема, ми повинні будемо, наприклад, переконатися, що до монастиря Святої Катерини веде хороша дорога, що там є аеропорт, є нормальні готелі. А туристичні компанії повинні включати ці пам'ятки в пакет своїх послуг", - сказав ат-Думейри.

"На Синаї дуже багато пам'яток, важливих для мусульман, християн та іудеїв, і ми хочемо, щоб весь світ дізнався про це", - сказав єгипетський представник.