Фото: blagovest-info.ru

Виявлено місце поховання коптів, жорстоко убитих бойовиками «Ісламської держави» 2015 року в Лівії. Про це заявив 28 вересня генеральний прокурор Лівії Садок ас-Сур, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Наразі розпочаті розкопки на місці братської могили, де поховані тіла 21 єгипетського християнина. Всі вони були зараховані до лику святих мучеників Коптської Церквою.

Встановлення ймовірного місця поховання стало можливо після арешту чоловіка, обвинуваченого в співучасті в розправі, під час якої джихадисти перерізали горло своїм жертвам.

Відео дня

Прокурор ас-Сур також повідомив, що встановлено місце самої розправи – це пляж біля готелю в місті Сирт. Він додав, що владі Лівії відоме ім'я оператора, який зняв сцену страти.

Новина про встановлення місця поховання новомучеників викликала широкий резонанс у коптської громади Єгипту – особливо в провінції Ель-Мінья, звідки родом була більшість убитих. Родичі убитих зібралися у МВС Єгипту, вони вимагають підтвердження цієї інформації і повернення на батьківщину тіл їхніх близьких, прославлені в лику святих. До теперішнього часу в Країні пірамід вже освячено кілька церков і каплиць на честь Лівійських мучеників.

Група єгипетських коптів у складі 21 людини була викрадена в Лівії на початку січня 2015 року. Всі ці люди прибули в сусідню країну на заробітки.

15 лютого джихадисти опублікували в інтернеті відео, на якому відображено звіряче вбивство християн. Вже через тиждень після їх мученицької кончини коптський Патріарх Тавадрос II включив їх імена в синаксарь мучеників Коптської Церкви.