Фото: Putidorogi-nn.ru

Влада Ізраїлю затримала двох ізраїльських арабів, які, ймовірно, планували теракт на Храмовій горі в Єрусалимі. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на ізраїльську антитерористичну спецслужбу ШАБАК.

Згідно із заявою ШАБАК, в ході операції 17 вересня були затримані три ізраїльських араба, підозрювані у зв'язках з терористичним угрупуванням ІД, двоє з них імовірно готували теракт на Храмовій горі в Єрусалимі, аналогічний атаці 14 липня. Усі троє - жителі арабського міста Умм-ель-Фахм в Хайфському окрузі.

"Через деякий час після теракту на Храмовій горі в липні два жителя Умм-ель-Фахмі готували аналогічну атаку на території комплексу", - наводиться в документі заяви високопоставленого представника ШАБАК.

Відео дня

Під час операції також були вилучені пістолети і боєприпаси, які затримані планували використовувати під час підготовки теракту.

Святиня іудаїзму та ісламу в Єрусалимі, де на руїнах стародавніх єврейських храмів стоять мечеті Аль-Акса і Куббат ас-Сахра, 14 липня була використана бойовиками для нападу на ізраїльських поліцейських, два з яких були вбиті. Трьох нападників, які виявилися арабами-ізраїльтянами, ліквідували при спробі втекти на Храмовій горі.