Фото: Жаклін Мартін

Семінарія в католицькому університеті Америки скасувала виступ популярного єзуїтського священика Джеймса Мартіна, який у своїй останній книзі виступив за співчуття церкви до геїв. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "Religion News Service".

Після виходу книги у світ, деякі консервативні католицькі сайти і письменники засудили думку преподобного Джеймса Мартіна. Вони почали інтернет-кампанію, прагнучи чинити тиск на семінарію, яка збирається надати священика майданчик для виступу.

Преподобний Джеймс Мартін наполягав, що не збирається обговорювати з гостями свою книгу про ЛГБТ-спільноту, яка була схвалена двома кардиналами і трьома єпископами в США. Він стверджував, що запланував розмову про Иисуса.

Відео дня

Однак семінарія не дозволила священикові виступити, так як відчула "тиск негативних відгуків від різних сайтів і соціальних мереж". У свою чергу, адміністрація університету не підтримала скасування зустрічі з преподобним Джеймсом Мартіном, так як раніше він неодноразово спілкувався зі студентами.

Відомо, що в квітні 2016 року Папа Франциск призначив Мартіна радником відділу зв'язків Ватикану.