Фото: blagovest-info.ru

Невідомі осквернили мозаїчне зображення Матері Терези на стіні однієї з будівель, розташованих на площі імені Скандербега в Скоп'є. Як повідомляє Агенція релігійної інформації "Благовіст-інфо" з посиланням на ЗМІ, образ зверху вниз було залито чорною фарбою.

За словами місцевих жителів, інцидент стався рано вранці.

«Просто не віриться, що в наші дні хтось здатний на таке. Мати Тереза відома у всьому світі своєю добротою і безкорисливістю. Сподіваюся, що зловмисник відповість за свій вчинок», - заявив один з місцевих жителів.

Відео дня

На цей час все ще не відомо, хто осквернив лик католицької святої, яка присвятила життя служінню і благополуччю інших. Інцидент стався у рідному місті Матері Терези, під час щорічної акції пам'яті на її честь, а також за день до річниці смерті подвижниці.

Мати Тереза, в миру Агнес Гондже Бояджіу, (1910-1997) - католицька черниця, засновниця і генеральна настоятелька ордена «Сестри місіонерки любові», відома своїм подвижницьким життям, яку вона присвятила благодійності, служінню бідним і хворим. Лауреат Нобелівської премії миру (1979). 4 вересня 2016 року зарахована католицькою церквою до лику святих.