Фото: CC0 License

Влада Єгипту закрила церкву в провінції Мінья (Minya) чисельністю 1300 парафіян і заборонила християнам поклонятися в інших церквах в цьому районі, повідомляє "Рубльов" з посиланням на The Christian Post".

Минулого місяця влада країни також закрила церкву Діви Марії та Святої Паули в селі Кедван (Virgin Mary and St. Paula Church in Kedwan). Приводом для цього послужило твердження, що місцеві мусульмани були проти церкви.

Цю церкву відвідували християни з трьох довколишніх сіл - Кедуан аль-Бахария (Kedwan al-Baharyia), Кедуан аль-Кеблия (Kedwan al-Keblyia), Масакен Карван (Masaken Kedwan).

Відео дня

Коптський православний єпископ із Міньі Анба Макаріос (Anba Makarios) кілька тижнів домагався від чиновників, щоб вони знову відкрили церкву. Оскільки його дії не дали ніякого результату, Макаріос опублікував публічну заяву, в якій спростував твердження уряду про те, що місцеві мусульмани виступали проти церкви.

«Система безпеки не дозволяє коптам проводити свої служби в Кедуані, Міна, стверджуючи, що це було через заперечення якихось протиборчих угрупувань у селі і що потрібно бути уважним до їх почуттів. Тим не менш, це означає, що немає ніякої поваги до почуттів коптів і тих, хто не просить нічого, крім можливості молитися, як ніби це рішення належить протилежним фракціям, а не великій державі, наприклад Єгипту, яке повинно мати владу і право», - сказав єпископ.