Фото: blagovest-info.ru

Прокуратура Нідерландів відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно двох акторів, які зняли порновідео у церкві Сент-Джозеф у Тілбурзі, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на голландське видання AD.

Скандальне відео, зняте на початку року, викликало обурення духовенства та віруючих. Пастор церкви Ян ван Ноорвеген поскаржився на акторів у правоохоронні органи.

«Запис, звичайно, дуже образливий і показує мало поваги до віруючих, але це не є кримінальним злочином», - заявив представник прокуратури.

Відео дня

Разом з тим, подібний випадок далеко не перший. Однак, за словами представника прокуратури, в королівстві вже кілька років не діє закон про богохульство, тому завести кримінальну справу неможливо.

Незважаючи на це, як пише видання, рада церкви Сент-Джозеф вирішила оскаржити рішення прокуратури в суді. Також запланована акція протесту.

«Звичайно, я не задоволений рішенням. Хіба це добре, що в громадських місцях божевільні можуть статися речі? Не важливо, чи відбувається це в церкві, у місті чи в ресторані - все це неприпустимо», - нарікає отець Ян ван Ноорвеген.