Фото: ru.radiovaticana.буде

На початку серпня - місяця, присвяченого солідарності з нужденними - кафедральний собор чилійської столиці Сантьяго став на один вечір великою гостинною їдальнею, яка надала вечерю 350 пенсіонерам, бідним і безхатчинкам. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Зустріч у кафедральному соборі розпочалася з урочистого привітання та благословення трапези, яку підготували волонтери, які піклуються про різні приймальні центри й соціальні їдальні Сантьяго. У чилійській столиці налічується близько сорока таких солідарних структур, керованих Відділом пастирського служіння й місцевим відділенням фонду «Карітас»: вони служать малозабезпеченим, безпритульним, іноземцям, людям похилого віку, безробітним, наркозалежним.

Вітаючи гостей, чилійський примас кардинал Рікардо Ессаті Андрельо зазначив, що солідарність з нужденними говорить про те, що всі ми є братами та сестрами.

Відео дня

Також чилійський кардинал закликав віруючих тримати свої двері відкритими не лише під час місяця, присвяченого солідарності.

«Нехай самі нужденні зможуть знайти гідність любові, визнання та поваги в запропонованій їм чашці кави або обіді: такі малі жести несуть людям Добру Звістку й дозволяють Божій любові втілитися в нашому світі», - сказав він.