Атеїсти у Греції протестують проти пункту про віросповідання в документі про освіту

Союз атеїстів Греції подав скаргу в державний орган щодо захисту особистих даних, стверджуючи, що вимога Міністерства освіти про включення релігійної приналежності до офіційних документів є порушенням законодавства про захист персональних даних. Про це повідомляють Російські Афіни.

У скарзі, поданій в Грецький орган із захисту даних (HDPA), Союз протестує проти обов'язкового включення релігійних переконань окремих осіб дипломи про освіту, загальнонаціональну базу даних MySchool, реєстри студентів університетів і технічних коледжів (TEI), а також при подачі заяви про відмову від навчальних курсів релігійної освіти в школі.

«Релігійні або філософські переконання є особистими даними і, як такі, не повинні реєструватися і оброблятися», - заявив Союз, що нараховує близько 1000 послідовників.

Відео дня

Його президент Фотіс Франгопулос нагадав виданню Кафимерини, що HDPA в 2002 році рекомендував Міністерству освіти прибрати релігійний статус шкільних атестатів:

«Тим не менш, останнє міністерське рішення 2016 року включило про статус релігійної приналежності у відповідну документацію».