Фото: pravoslavie.by

З благословення Патріарха Болгарського Неофіта у Болгарській Православній Церкві відбудеться восьме паломництво під назвою: «Рильський Чудотворець», тобто святий Іоанн Рильський. Віруючі вирушать з Софії в Рильський монастир, повідомляє "Седмиця" з посиланням на офіційний сайт Болгарської Православної Церкви.

Організатори заходу - Богословський факультет Університету св. Климента Охридського в Софії, муніципалітет Софії та церква Святої Софії, Премудрості Божої. Керівник паломницької групи та ініціатор проекту - професор Павло Павлов.

Паломництво розпочнеться 1 серпня біля церкви Святої Софії. На чолі процесії нестимуть хрест і хоругву святого Іоанна Рильського. Процесія зробить зупинку біля церкви-ротонди св. Георгія Побідоносця в Софії, звідки, в 1469 році мощі преподобного Іоанна Рильського були перенесені в Рильський монастир.

Відео дня

Паломництво завершиться 6 серпня, коли прочани візьмуть участь у Божественній літургії з нагоди свята Преображення Господнього в Рильському монастирі.

Цього року також вперше буде сформована група, яка звершить паломництво на велосипеді. Організатори сподіваються, що це стане традицією.