Фото: REUTERS

Члени християнської громади Віфлеєму підтримали мусульман в Єрусалимі під час акції протесту проти дій ізраїльської влади. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на офіційне палестинське агентство "ВАФА".

"Ми стоїмо сьогодні разом, християни і мусульмани, щоб розповісти світу, що ми не приймаємо поділу, що ми єдиний народ і немає різниці між християнином і мусульманином. Для нас Палестина - земля святинь і святих мучеників однієї крові", - сказав представник Національного християнського руху Джалала Бархема.

Акції протесту пройшли у Вифлеємі та біля стін історичного центру Єрусалима. Християни вигукували різні гасла, основним з яких став: "Ми разом, щоб захистити мечеть аль-Акса й церкву Воскресіння!".

Відео дня

Ізраїль відкидає звинувачення у спробі розширити вплив на Храмовій горі, яка також шанується як головна святиня іудаїзму. Влада запевняє у незмінності статус-кво, який передбачає, що Храмова гора знаходиться під автономним управлінням "Вакфа", там мають право молитися лише мусульмани, а представникам інших конфесій дозволено вільно її відвідувати.

***Палестинці вимагають від ізраїльтян прибрати з входів на територію третьої за значимістю святині ісламу рамки металошукачів, установлення яких спровокували кровопролитні зіткнення місцевої арабо-мусульманської общини з ізраїльською поліцією. Посилення заходів безпеки на Храмовій горі стало реакцією на вбивство тиждень тому двох ізраїльських поліцейських. Троє бойовиків, в яких впізнали арабів-ізраїльтян, використовували територію Храмової гори для збройного нападу та спробували втекти від переслідування.