Фото: dawn.com

Пакистанському підлітку-християнину пред'явили звинувачення в «хулі на пророка Мухаммеда».

Як повідомляє "Благовіст Інфо" з посиланням на "World Watch Monitor", 16-річний Шахзад Масих, який працює прибиральником в лікарні міста Динга, був арештований минулого тижня після того, як сокурсник з коледжу звинуватив його в образі пророка.

Обвинувач, Іштіак Ахмед Джалалі є учасником «Техрік-е-Тахфуз-е-Іслам Пакистан» - ісламістської організації, члени якої особливо шанують Мухаммеда.

Відео дня

За словами батька Шахзада Масіха, між підлітками спалахнула суперечка: «Мій син сказав йому, що він є послідовником Іісуса, після чого суперечка переросла в бійку. Зрештою, прийшов лікар і розборонив їх».

Безпосередньо донос у поліцію направив чоловік на ім'я Надім Ахмед, після чого Шахзада заарештували.

Наступного дня після арешту підлітка, виступаючи по телебаченню, лідер «Техрік-е-Тахфуз-е-Іслам Пакистан» заявив: «Якщо блюзнителя виправдають, кожен член нашої організації матиме право напасти на нього».

За свідченням депутата парламенту провінції Панджаб Тахира Навіда Чаудхрі, лідера великої християнської партії, конфлікт між Шахзадом Масихом й Ахмедом Джалалі спалахнув після того, як останній спробував навернути юного християнина в іслам.

«Коли наші люди намагаються захистити себе і свою віру, це часто дає привід порушити справу про блюзнірство», - говорить Чаудхрі.