Фото: ru.radiovaticana.буде

Конференція європейських Церков 12 липня звернулася до Європейського Союзу із закликом «не створювати приводів для мілітаризації бюджету та структур». На думку Конференції європейських Церков існує серйозний ризик «перетворити Євросоюз у військовий альянс», повідомляє Радіо Ватикану.

У спеціальному посланні звучить заклик до Євросоюзу посилити його роль поборника миру й примирення невійськовими засобами. Конференція європейських Церков заявляє про свою незгоду з пропозиціями Єврокомісії щодо фінансування програми промислового розвитку оборонного сектору на континенті.

«Збільшення військового фінансування, - йдеться в заяві, - робить негативний вплив на безпеку, в той час як аналогічні рівні інвестицій в інші сектори сприяють зміцненню примирення, стабільності та процвітання, знаходяться в основі безпеки». Європейський Союз, підкреслюється в документі, має «помножити свої починання з профілактики та вирішення конфліктів», бо він є «прикладом того, що може бути зроблено за допомогою невійськових засобів».

Відео дня

Європейському Союзу слід звернути особливу увагу на «безробіття серед молоді, регіональний економічний розвиток і соціальні проблеми, особливо в східній і південній Європі». Конференція європейських Церков закликає Європу «критично обговорювати з національними урядами їх роль у подальшому розвитку оборонної політики Європейського Союзу».

*** Конференція європейських Церков - християнська екуменічна організація, що об'єднує більшість Церкви Європи: протестантські, православні та католицькі.