Фото: turizm.world

У бібліотеці монастиря святої Катерини на горі Синай знайшли рукопис VI століття нашої ери, який містить рецепти "батька медицини", давньогрецького лікаря Гіппократа. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на єгипетське видання "Ahram".

Манускрипт виявили під час реставраційних робіт у бібліотеці. Про знахідку публічно оголосив міністр старожитностей Єгипту Халед Ель-Енані. У рукописі також містяться три інші медичні рецепти, написані невідомим переписувачем. Один із них проілюстровано малюнками лікарських трав.

Знайдений артефакт належить до рукописів, відомих під назвою "пальмезіт". Рукописи такого типу створювалися на шкірі та мали два шари. Написи на першому шарі були видалені, перш ніж на них записувались рецепти.

Відео дня

"Це було зроблено через дуже високу вартість шкіри в ті часи", - пояснює Ахмед Аль-Німер, керівник відділу коптської археологічної документації в міністерстві старожитностей.

Другий шар рукопису містить текст Біблії, відомий як "Синайський манускрипт". Він був дуже поширений у Середні віки.

У бібліотеці монастиря святої Катерини зберігається більше шести тисяч рукописів. Найдавніші з них датуються IV століттям нашої ери. Близько 600 рукописів написані арабською, грецькою, ефіопською, коптською, вірменською і сирійською мовами. Здебільшого це історичні, географічні та філософські манускрипти.