Фото: twitter.com/Sebrian_X

У старовинному соборі в польському місті Гожув-Велькопольські 2 липня сталася пожежа. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Кілька десятків пожежних розрахунків ліквідують пожежу, що спалахнула у вежі старого собору в Гожуві-Великопольські", — розповів представник місцевої пожежної охорони Даріуш Шімури.

Він зазначив, що пожежа розпочалася в суботу ввечері. Пожежні уточнили, що в даху собору довелося зробити невеликий отвір, щоб подавати через нього воду й піну.

Відео дня

"Це драматична пожежа однієї з найцінніших пам'яток XIII століття. Драма для жителів нашого регіону, всієї нашої єпархії", — сказав місцевий воєвода Владислав Дайчак.

2

У пожежній службі немає інформації про постраждалих від пожежі. Як припускають рятувальники, пожежа могла виникнути між останнім і передостаннім поверхами башти. Її причина невідома. Гасіння носить складний характер, так як висота вежі собору - близько 40 метрів.

Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці вважається одним із символів Гожува-Великопольського. Храм, розташований у центрі міста, є найціннішим пам'ятником його історії і важливим місцем для віруючих єпархії. Точна дата початку будівництва костелу невідома. Перше непряме згадування про його існування датується 1297 роком. Ранг кафедрального собору храм набув у 1946 році.