Фото: tass.ru

Одну з найбільших мечетей, розташованих у столиці Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), у місті Абу-Дабі, за рішенням влади країни перейменовано на честь Богоматері.

Це рішення, як розповіла державний міністр толерантності ОАЕ Любна аль-Касімі, було прийнято особисто спадкоємним принцом Абу-Дабі Мухаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном, повідомляє ТАСС.

Споруда, раніше відома як «Мечеть шейха Мухаммеда бен Заїда» тепер називається «Мечеттю Марії, матері Іісуса». За словами аль-Касімі, як пише газета Gulf News, перейменування відомої мечеті, розташованої в одному з центральних кварталів міста, має на меті «об'єднання гуманістичних устремлінь послідовників різних релігій». Держміністр додала, що це рішення йде в руслі загальної соціальної політики країни, спрямованої на мирне співіснування різних релігійних конфесій.

Відео дня

Як вважає священик однієї із західноєвропейських церков, представлених в ОАЕ, преподобний отець Томсон, перейменування є свідченням близькості основних ідей ісламу й християнства та спільності коренів цих двох світових релігій.

Богородиця повсюдно відзначається мусульманами як земна мати Ісуса, тоді як сам Ісус Христос вважається мусульманами одним з найбільших ісламських пророків.