Фото: Ryb.ru

Суд пакистанського міста Бахавалпур засудив 30-річного Таймура Рази до смертної кари за "богохульні коментарі" у Facebook. Прокурори стверджують, що Рази у своїх коментарях образив пророка Мухаммеда і його дружин, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "The Washington Post".

Однак, як зазначає газета, конкретні записи не були продемонстровані.

Брат Таймура, Васім Аббас, стверджує, що засуджений - правовірний мусульманин. Він належить до шиїтів, які становлять меншість у сунітській країні.

Відео дня

"Мій брат потурав сектантським дебатам на Facebook з людиною, яка, як ми пізніше дізналися, був чиновником на ім'я Мухаммад Усман", - сказав Аббас.

Нагадаємо, у квітні натовп до смерті забив 23-річного студента Машала-хана після того, як з'явилися чутки, що молодий чоловік нібито образив ісламську релігію. Тоді влада заарештувала 57 осіб.

Широкий резонанс у Пакистані набула справа християнки Асії Бібі. У 2009 році після суперечки з мусульманками її звинуватили місцеві релігійні діячі, які раніше пропонували їй прийняти іслам, в порушенні "Закону про богохульство". У 2010 році Бібі, матір чотирьох дітей, була засуджена до смертної кари, і вже 7 років вона перебуває у в'язниці.