Фото: mirvam.org

Родичі коптських християн, убитих джихадистами під час останнього акту терору, звинувачують єгипетський уряд у бездіяльності. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Тheguardian".

Християни кажуть, що надзвичайний стан, введений в країні після попереднього акту терору в квітні, ніяк не завадив джихадистам зупинити на пустельній дорозі колону автобусів, які прямували в християнський монастир Святого Самуїла поблизу південного єгипетського міста Мінья, після чого вони розстріляли 29 людей і близько 20 поранили.

Це вже четвертий напад на християн в країні з грудня минулого року, і за нього теж взяли відповідальність бойовики ІГ. Всього в цих актах терору загинуло понад 100 осіб, а поранено набагато більше.

Відео дня

«Від надзвичайного стану немає ніякого толку, він ні на що не впливає. В умовах надзвичайного стану владі варто було б приймати попереджувальні заходи, охороняти автобуси і давати відсіч у разі нападів. А їм знадобилося кілька годин, щоб тільки прибути на місце події, коли все вже було скінчено», - говорить Фарес Ісхак, двоюрідний брат загиблих Гургиса і Кириллос.

Нагадаємо, що єгипетський уряд раніше обіцяв зміцнити безпеку і захистити християн після того, як терористи-смертники влаштували вибухи в двох храмах у Вербну Неділю, в результаті яких загинули не менше 45 людей. Але багато єгипетських християн, яких у країні налічується приблизно 10% населення, кажуть, що надзвичайний стан, введений владою 10 квітня, ніяк не сприв захисту християнських громад.