Фото: Sedmitza.ru

Натовп войовничо налаштованих язичників, чисельністю приблизно в 100 чоловік, буквально зруйнував католицьку церкву Діви Марії Фатімської в Годамакунта, в селі Кисара (єпархія Хайдарабада). Нападники знищили Розп'яття і зламали статую Діви Марії, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "AsiaNews".

Черговий епізод, пов'язаний з нетерпимості до християнського меншості, стався вранці в неділю, 21 травня. Церква була освячена незадовго до знищення,13 травня, в день, коли Католицька Церква святкувала сторіччя явління Богородиці в Фатімі.

Монсеньйор Бала підтвердив факт знищення храму: «Цей акт осквернення, вандалізму й руйнування статуй глибоко поранив релігійні почуття католицького співтовариства. Ми дуже засмучені».

Відео дня

Архієпископ повідомив, що його єпархія проведе «богослужіння компенсації» (вчиняється в католицькій традиції у випадках осквернення святинь) після того, як поліція закінчить розслідування злочину.

Саджан До Джордж, президент Глобального Ради індійських християн (Gcic), засудив антихристиянську акцію: "Церква була зруйнована та знищена антигромадськими елементами, які найбільш імовірно належать до груп екстремістів-націоналістів". За його словами, вандали не лише розбили статуї, а й зруйнували інтер'єр церкви, знищили її художнє оформлення.

Згідно з повідомленням поліції, напад нібито був мотивовий земельним конфліктом. М. Сурендер, сільський інспектор поліції, повідомив, що землевласник Джордж Редді просив дозволу у районній адміністрації побудувати церкву на ділянці площею 1000 квадратних ярдів [приблизно 900 кв. м.], але він ще не отримав схвалення на будівництво, тоді як храм вже був побудований.

Ананта Чарі, субінспектор поліції, стверджує, що будівля християнського храму образила релігійні почуття місцевих жителів-язичників.