Стоматології

Представники Православної церкви не дали сексуальним меншинам пройти запланованим маршрутом по центру Кишинева в неділю. Про це повідомляє "Інтерфакс-Релігії".

Віруючі перекрили вулицю, якою мав відбутися марш. Поліція евакуювала учасників на автобусах.

Учасники маршу йшли Бухарестською вулицею (однієї з головних вулиць Кишинева) - від вулиці Ізмаїльської до Палацу Республіки - близько 2 кілометрів.

Відео дня

У ході брали участь кілька сотень людей, в тому числі активісти ЛГБТ-спільноти з неурядової організації "Gender-doc", представники громадянського суспільства, ряд політиків і журналістів. До них приєдналися і працівники посольств ряду західних країн.

Учасникам маршу вдалося пройти лише кілька сот метрів - менше половини від запланованого маршруту, коли кілька сотень віруючих перекрили вулицю.

Православні вийшли з хоругвами і плакатами під церковні співи. На плакатах були написи "Молдова - православна країна!", "Мама, тато, я - це сім'я!" та інші на захист традиційної сім'ї.

Поліція оперативно втрутилася, запобігши зіткненню між учасниками маршу та їх противниками. Було прийнято рішення перервати марш. Його учасників посадили в автобуси, які заздалегідь підготувала поліція.

Напередодні президент Молдови Ігор Додон піддав критиці захід сексуальних меншин, які проводяться в рамках XVI фестивалю ЛГБТ-спільноти "Молдова Прайд-2017". Він заявив, що категорично засуджує проведення фестивалю і маршу ЛГБТ-спільноти.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, що в ході виборчої кампанії І. Додон обіцяв бути президентом всіх, він заявив, що "не обіцяв бути президентом геїв".

Сам глава держави разом з дружиною і трьома синами в неділю взяв участь у заходах з підтримки та просуванню традиційних сімейних цінностей, які проходили на центральній площі Кишинева.