Фото: You-woman.com

ЮНЕСКО готується включити до списоку всесвітньої спадщини Шлях Святого Сімейства в Єгипті. Відповідно до древніх переказів, саме цією дорогою пройшли Діва Марія, Йосип Обручник і Немовля Іісус, рятуючись від Ірода, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Про це розповів голова відділу міжнародних зв'язків єгипетського бюро з розвитку туризму Адель Гінді. Єгипетська влада хоче більш активно пропонувати цей маршрут туристичним фірмам та паломницьким організаціям і сподівається, що включення Шляху Святого Сімейства в список ЮНЕСКО сприятиме збільшенню гостей.

Керівники туристичної галузі в Єгипті також сподіваються, що свій внесок у розвиток християнського паломництва в Країну пірамід зіграє недавній візит Папи Франциска. 9 травня, менш ніж через два тижні після візиту понтифіка міністр туризму Яхья Рашид побував у Ватикані, де представив програму «Подорож Святого Сімейства».

Відео дня

Популяризуючи паломницькі маршрути шляху Святого Сімейства, єгиптяни сподіваються хоча б частково компенсувати втрати, викликані скороченням припливу туристів через загрози тероризму та загальної нестабільності в регіоні.