Фото: ria.ru

У Греції тисячі віруючих прийшли в неділю зустріти мощі святої рівноапостольної Олени, матері Костянтина Великого, вперше привезені в Грецію з Венеції. В Афіни доставлена також частинка хреста, на якому був розп'ятий Христос, повідомляють РИА Новости.

Мощі святої Олени переносяться з Венеції, де вони зберігаються, вперше.

В Афінському аеропорту мощі з усіма почестями зустрічали ієрархи Грецької православної церкви і міністр національної оборони Панос Камменос.

Відео дня

У церкві Святої Варвари, де мощі перебуватимуть до 15 червня, на церемонії були присутні архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім і Президент країни Прокопіс Павлопулос.

Свята Олена Константинопольська відома своєю діяльністю з розповсюдження християнства. В Єрусалимі були проведені розкопки і знайдені гроб Господній, животворящий хрест та інші реліквії. Олену називають захисницею християн. Вона померла в 328 році у віці 80 років. Мощі святої Олени були перевезені до Венеції з Константинополя в 1211 році. Її син імператор Костянтин відмовився від язичництва і переніс столицю імперії з Риму в місто Візантію, яка була перейменована у Константинополь.