Фото: mospat.ru

Всесвітній саміт християнських лідерів на захист гнаних християн відкрився 10 травня в столиці США - Вашингтоні. Для участі у форумі прибули представники різних християнських конфесій із більш ніж 135 країн, повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ.

Його організатором виступила Євангелістська асоціація Біллі Грема. Приводом для проведення зустрічі служать безпрецедентні сучасні масові гоніння на християн Близького Сходу, Африки та інших регіонів світу, подібні до переслідувань християн перших століть і масових репресій з боку атеїстичної влади в XX столітті. Настільки масштабні злочини не можуть залишатися без уваги з боку християнської спільноти.

Саміт на захист гнаних християн покликаний стати майданчиком для всебічного обговорення цієї проблеми з метою зміни ситуації на краще.

Відео дня
1

У Всесвітньому саміті на захист гнаних християн також беруть участь делегації низки Помісних Православних Церков. Делегації очолюють: архієпископ Вашингтонський, митрополит всієї Америки і Канади Тихон (Православна Церква в Америці), архієпископ Американський Димитрій (Константинопольський Патріархат), архієпископ Нью-Йоркський, митрополит всієї Північної Америки Йосип (Антіохійський Патріархат).

На форумі представлені Римо-Католицька Церква, різні протестантські деномінації та Стародавні Східні Церкви – Коптська Церква, Сіро-Яковитська Церква та Ассирійська Церква Сходу.

Саміт відкрив президент Євангелістської асоціації Біллі Франклін Грем, який зазначив, що метою форуму є не об'єднання конфесій, а вираз солідарності з християнами, які страждають від гонінь у різних регіонах світу.

Всесвітній саміт на захист гнаних християн триватиме до 13 травня.