Фото: ntv.ru

Духовний наставник забороненої в Єгипті асоціації "Брати-мусульмани" Мухаммед Бадіа та два представники його оточення засуджені до довічного ув'язнення у справі про організацію заворушень і провокації насильства влітку 2013 року. Таке рішення прийняв кримінальний суд на повторному процесі, повідомляє ТАСС.

Ще 15 осіб отримали по п'ять років тюремного ув'язнення, 21 - виправдані.

У ході повторного розгляду справи, пов'язаного з висунутими проти керівництва асоціації звинувачень у створенні оперативного штабу в серпні 2013 року під час розгону ісламістських мітингів у Каїрі, організованих після відсторонення військовими від влади президента Мухаммеда Мурсі, судді пом'якшили вирок. Як стверджувало звинувачення, штаб, через який лідери ісламістів вели підривну діяльність, був створений ними з метою поширення хаос і "протистояння державі".

Відео дня

Саме під керівництвом цих осіб, як вважалося, відбувалися численні атаки на поліцейські ділянки, держустанови і приватну власність, церкви та військові об'єкти. У завдання штабу входило поширення неправдивої інформації про загиблих і постраждалих, а також створення за кордоном ілюзії, щодо втрати новою владою контролю над ситуацією з тим, щоб знову повернутися до керівництва країною.

Спочатку в 2015 році 13 обвинувачених, у тому числі Бадіа, були засуджені до смертної кари, інші отримали довічні терміни ув'язнення. Засуджені подали апеляцію, і в тому ж році Касаційний суд країни постановив направити кримінальну справу на перегляд.