Фото: ria.ru

Так зване "чудо святого Януарія", відоме з кінця XIV століття, в черговий раз після довгого очікування сталося 6 травня в Кафедральному соборі Неаполя, повідомляють "РИА Новости".

Про те, що засохла кров покровителя Неаполя, запаяна в спеціальну капсулу, стала рідкою, під час урочистої меси оголосив кардинал Крешенціо Сепе (Crescenzio Sepe). Розрідження засохлою рідини сталося о 20.03 за місцевим часом.

"Ми повинні подякувати Господу, Який показав Своє милосердя, дружелюбність і доброзичливість через заступництво нашого святого Януарія", - цитує Сепе агентство askanews.

Відео дня

***Засохла кров, вважається кров'ю покровителя Неаполя, як стверджують в церкві, вона стає рідкою тричі в рік: 19 вересня, коли віруючі прославляють великомученика, 16 грудня, коли неаполітанці відзначають річницю чудесного порятунку від виверження Везувію в 1631 році, що сталася завдяки заступництву святого, і у суботу, що передує першій неділі травня, коли святкуються численні переміщення святих реліквій.Цього дня в центрі Неаполя відбувається урочиста хода. Іноді "диво" відбувається відразу, а іноді для цього потрібні кілька днів молитись.

Висувається ряд наукових теорій, що пояснюють походження цього феномена, але неаполітанці продовжують вірити в диво і сподіваються, що Святий Януарій ніколи не залишить в біді жителів міста.

Святий Януарій - мученик IV століття єпископ неаполітанський, постраждав під час гоніння Діоклетіана. Храм, де зберігаються його мощі та скарби, був споруджений у XIII столітті.