Фото: verum.cerkov.ru

Правозахисники з Liberty Counsel направили скаргу суперінтендантові державної школи округу Хіллсборо в штаті Флорида (США) на викладача, яка під час уроку змусила трьох учнів дев'ятого класу зняти з себе хрестики, повідомляє Православие.Ru з посиланням на Christian Post.

Скарга заснована на заяві трьох учнів. В листі зазначалося, що викладач пропагує ЛГБТ в класі.

Згідно з заявою адвоката з Liberty Counsel, учениця тільки зайшла в клас, приготувалася до початку уроку, коли вчитель підійшла до неї і зажадала, щоб дівчина зняла з себе ланцюжок з маленьким хрестиком. Викладач відмовилася пояснювати свою вимогу і звинуватила ученицю в неповазі. Такі ж вимоги учитель пред'явила ще кільком учням. Але зі скаргою звернулися до правозахисників лише троє.

Відео дня

У листі Liberty Counsel відзначено, що школярі підкорилися вимогам вчителя, але при цьому відчули, що їх змусили заперечувати свою віру і тепер бояться носити свої хрестики в класі.

Адвокати з Liberty Counsel підкреслили, що вимагаючи від дітей зняти християнську атрибутику, викладач активно висловлює своє ставлення до ЛГБТ спільноти. В її кабінеті присутня ЛГБТ-символіка, а перед студентами стоять написи «я люблю своїх ЛГБТ-учнів». Одного разу викладач роздала учням папки з ЛГБТ-символікою.

У листі правозахисників підкреслено, що викладач зайнялася неприпустимою активністю в класі, читає твіти на ЛГБТ-теми під час уроків.

Правозахисники Liberty Counsel зажадали від керівництва школи прийняти термінові заходи та звільнити учнів від втручання педагога у їх віру, а також заборонити вчительці пропагувати ЛГБТ-цінності учням під час занять. Адвокати Liberty Counsel пригрозили подати позов до федерального суду.