Фото: parasatedu.com

Католицький університет у Льовені, Бельгія, звільнив викладача, який викликав протести феміністок, описавши під час заняття аборт як форму вбивства, повідомляє "Седмиця" з посиланням на британське видання "The Tablet".

Стефан Мерсьє (Stephanе Mercier) був звинувачений феміністськими групами у використанні навчального приміщення для пропаганди власних політичних поглядів після того, як він сказав студентам, які вивчають перший рік курсу філософії, що аборт є актом відбору невинного людського життя.

У відповідь на протести феміністок керівництво католицького університету, яке вже давно є таким лише за своєю офіційною назвою, спочатку припинило викладацьку діяльність Стефана Мерсьє, а потім повідомило його, про звільнення.

Відео дня

Мерсьє сказав, що при повідомленні про звільнення йому не назвали жодних причин, що були б підставою для цього кроку. Керівництво університету тільки оголосило, що в його класі "спокій, необхідний для навчання, не є гарантованим".

Католицька конференція єпископів Бельгії відсторонилася від участі у вирішенні цієї проблеми, заявивши, що це питання стосується лише відносин між викладачем й університетом.