Фото: ctv.by

У північно-західному штаті Індії загинув мусульманин у результаті нападу цілого натовпу "захисників корів" - він був водієм автомобільної фури для перевезення худоби, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "The Gardian".

За повідомленням місцевої поліції, Пехлу Хан, 55-річний мусульманин, який працював перевізником худоби, помер у лікарні через 2 дні після того, як розлючений натовп з багатьох сотень індуїстських шанувальників і захисників священних корів зупинив і розбив його вантажівку, а самого водія сильно побили. Це сталося на дорозі в місто Алвар у штаті Раджастан.

За офіційними даними поліції, це вже десяте вбивство за останні два роки, вчинене організованими групами фанатичних "захисників корів".

Відео дня

Ці радикали особливо посилили свою активність в останні роки на хвилі все більшого загострення проблем і дискусій у суспільстві у зв'язку із вшануванням священної тварини і забезпеченням її благополуччя і недоторканності. Як відомо, за індуїстсько релігією, корова шанується як священна тварина. Такі переконання має більшість населення, причому вживання яловичини в їжу допускається лише у 8 з 29 штатів і округів цієї країни.

Рахул Пракаш, начальник поліції міста Алвар, повідомив, що в результаті цього інциденту отримали поранення 6 чоловік, і всі вони ще знаходяться в лікарні. Поліція вже призначила нагороду в 5 тисяч рупій (близько 80 доларів) за інформацію, яка може допомогти у встановленні осіб вбивць, і при цьому в числі підозрюваних налічується вже більше 200 осіб.

«Нам ще належить отримати висновок судмедекспертизи, але вже зараз можу сказати, що у жертви були численні переломи ребер», - заявив Пракаш.

Загиблий Пехлу Хан був одним із водіїв у групі з 6 автомобільних фур, що перевозили худобу та були зупинені натовпом радикалів по дорозі в їх рідний штат Хар'яна. Відеозапис нападу натовпу був показаний на індійському телебаченні, і на ньому добре видно, що нападники били водія обрізками залізної арматури та палицями.