Фото: Твіттер/Адель Ель-Adawy

Вибухи прогриміли в двох церквах у єгипетських містах Танта і Олександрія у Вербну неділю, 9 квітня. Влада вважає подію терактом. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на єгипетські ЗМІ.

Один вибуховий пристрій спрацював у коптській церкві "Мар Гіргіс" у місті Танта в провінції Гарбія. За даними ЗМІ, при цьому вибуху загинули 30 осіб, від 50 до 70 осіб отримали поранення. Пізніше ще один вибух прогримів в Олександрії.

Бомба великої потужності була закладена на першому поверсі церкви "Мар Гіргіс".

Відео дня

Вибух влаштував терорист-смертник, передає портал "Аль-Ахрам" з посиланням на очевидців. За їх словами, чоловік 30-35 років у коричневому піджаку та краватці, чорних черевиках зайшов до церкви, пройшов до першого ряду і відразу привів в дію пояс смертника.

Поліція оточила район вибуху, вилучила записи з відеокамер. Повідомляється, що силам безпеки вдалося затримати підозрюваного, його зараз допитують.

Прем'єр-міністр Єгипту Шериф Ісмаїл назвав вибух терактом.

3

Кілька годин тому стало відомо про вибух біля дверей церкви в Олександрії. Там загинув поліцейський і постраждали ще троє правоохоронців і троє цивільних, повідомляють єгипетські ЗМІ.

За даними телеканалу "Він-ТВ", поліцейський загинув при затриманні смертника, який намагався пройти в церкву. Терорист був змушений підірвати себе біля дверей.

За відомостями ЗМІ, у церкві міг перебувати патріарх коптської церкви Теодор Другий, але він не постраждав.