Фото: blagovest-info.ru

Араратська єпархія Вірменської Апостольської Церкви презентувала відеодиски для глухонімих "Старий Заповіт мовою жестів", повідомляє "Благовіст Інфо".

Робота з людьми, які мають проблеми зі слухом і мовою, за ініціативи голови Араратській єпархії архієпископа Навасарда Кчояна почалася ще 15 років тому. Питанням став займатися ієрей Есаі Артенян, який сам вивчив мову жестів і став спілкуватися з глухонімими без перекладача.

Для глухонімих єпархія стала організовувати "читання" Біблії. Започаткували вживання жестів, що передають духовні терміни. Таких, як з'ясувалося в ході читань, раніше не існувало.

Відео дня

П'ять років тому почалися зйомки біблійних сюжетів на мові жестів. У них брали участь 15 глухонімих парафіян Вірменської Церкви, священики і фахівець з абетки глухих Зубейда Мелікян. Результатом їх праці стали чотири відеодиски, в яких непрофесійні актори – люди з проблемами слуху та мовлення представляли сцени з Біблії. Сюжети, яких нараховують 237глав Старого Заповіту, поєднуються з біблійними ілюстраціями, субтитрами та музикою, що дає можливість дивитися диски і тим, хто не має проблем зі слухом. Кожен сюжет триває не більш 1 хвилини.

Автори ідеї запланували зняти ще 128 відеосюжетів, але вже з глав Нового Заповіту. Диски будуть безкоштовно роздаватися глухонімим парафіянам Вірменської Церкви. В Араратській єпархії пояснили, що відеодиски знадобляться 3,5 тис глухонімим, однак поки випущено 500 екземплярів «Старого Заповіту мовою жестів».