Фото: ru.euronews.com

Ув'язненим пакистанським християнам служба державного прокурора обіцяє амністію, якщо вони відмовляться від своєї віри і повернеться в іслам, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Christiantoday".

У Лахор, столиці штату Пенджаб, були заарештовані 42 християнина за звинуваченням у вбивстві в рамках слідчої справи про лінчування двох осіб, які, як вважаються причетні до організації вибухів, здійснених терористами-смертниками в двох християнських храмах у березні 2015 року. Тоді загинули на місці 17 осіб і більше 80 отримали поранення. Незабаром після цієї події пройшли демонстрації протесту місцевих християн. Два мусульманина були схоплені натовпом, їх забили до смерті і спалили. В результаті протестів загинуло 25 осіб, заарештовано приблизно 150 учасників протестів.

Джозеф Франчі, активіст правозахисної організації, який виступає на захист обвинувачених, повідомив, що пропозиція про амністію в обмін на віровідступництво була зроблена ним Сайєдом Анеес Шахом, заступником окружного державного прокурора.

Відео дня

«Він прямо сказав, що після прийняття ісламу він гарантує їм амністію у цій справі». У відповідь всі християни змовчали, а один сказав, що швидше піде на шибеницю, ніж відмовиться від віри Христової. Адвокат Назеем Анжум, який виступає на захист звинувачуваних, сказав, що негідна пропозицію Шаха – це «форма шантажу», і подібні методи роботи прокуратори «підривають авторитет держави», - заявив Франчі.

Коли журналісти пакистанської газети "The Express Tribune" запитали Шаха про угоду, запропоновану обвинуваченим, він спочатку все заперечував. Однак після того як з'ясувалося, що є відеозапис цієї розмови, йому довелося неохоче визнати, що він «дав їм можливість вибору», за його словами.

«Це ще одне свідчення того обставини, що судоустрій в Пакистані не є незалежним та неупередженим. Сам цей кричущий факт, що християнам пропонують позбавлення від смертного вироку в обмін на відмову від християнської віри, явно свідчить про дві речі: або судова система країни давно прогнила і підпорядкована ісламським екстремістам, або нація в цілому породила орди фанатиків, які не зупиняються ні перед чим, намагаючи навернути у свою віру кяфирів [невірних]. Провал цієї спроби навернення християн під загрозою смерті ще раз підтверджує той факт, що християни та інші релігійні меншини в країні давно стали об'єктами переслідування і культурного геноциду, що неминуче призводить до подальшого розколу суспільства, а отже, до ще більшого болю і взаємної ненависті», - говорить Вілсон Чоудхрі, голова Християнської асоціації пакистанців у Великобританії.

В даний час мусульмани складають не менше 95% населення Пакистану, причому іслам вважається державною релігією. Християнська меншість складає близько 1.6 % населення країни, приблизно 2,5 мільйона осіб.