Фото: Gorodberdsk.ru

Високий суд Ісламабаду 27 березня розгляне питання блокування у Пакистані соціальних мереж, зокрема Facebook, поки не вирішиться питання видалення "богохульного" контенту, повідомляють РИА Новости з посиланням на видання "Express Tribune".

У середині березня прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф розпорядився очистити соціальні мережі від "богохульного" контенту. Шаріф зазначив, що це питання вже опрацьовується органами юстиції.

Він також розпорядився, щоб уповноважені пакистанські органи розглянули це питання з представниками іноземних мереж. "Богохульство" за законами Пакистану може каратися стратою, пакистанська правозастосовна практика у цьому питанні регулярно критикується правозахисними організаціями.

Відео дня

У середу суддя Високого суду Ісламабаду Шаукат Азіз Сіддікі анонсував у ході слухань, що вже у понеділок може бути прийнято рішення про тимчасове блокування Facebook. Заява прозвучала у контексті доповіді представника Федерального агентства розслідувань (FIA), який повідомив, що агентство донесло до керівництва соцмережі стурбованість влади Пакистану.

Американська компанія погодилася вислати делегацію до Пакистану для переговорів, але попросила час для вивчення питання. Суддя Сіддікі заявив, що керівництву Facebook дійсно потрібно дати час, але поки що "важливо заблокувати Facebook у Пакистані".

Одночасно у середу глава МВС Пакистану Чоудхрі Нісар Алі Хан запросив послів мусульманських країн, аби провести у п'ятницю зустріч, де б вони обговорили єдину стратегію щодо "богохульного" контенту у соцмережах.