Фото: bbc.com

Католицький архієпископ Сицилії Мікеле Пеннізі заборонив місцевим мафіозі брати участь у хрещенні дітей, щоб вони не могли ставати "хрещеними батьками", повідомляє ВВС.

Фото: bbc.com

Мікеле Пеннізі, чий прихід знаходиться в передмісті столиці Палермо Монреалі, є затятим борцем з мафією і заявляє, що хоче кинути виклик усталеним правилам.

"Мафія перейняла термін "хрещений батько" у церкви, щоб надати своїм ватажкам ореол значущості, а насправді ці два світи абсолютно несумісні", - говорить Пеннізі.

Відео дня

В прихід Пеннізі входить і сумно відоме село Корлеоне, увічнена в романі Маріо Пьюзо "Хрещений батько".

У лютому цього року преса повідомляла, що Мікеле Пеннізі різко засудив священика Корлеоне за його рішення дозволити синові місцевого гангстера Тото Рііна стати хрещеним батьком своєї племінниці.

Новий указ архієпископа Пеннізі забороняє засудженим за "ганебні злочини" виступати в ролі хрещених батьків.

При цьому архієпископ визнає, що мафіозний "кодекс честі" або "омерта" буде перешкоджати здійсненню цього указу.

"Якщо якась людина не була засудженою, то ми не можемо ставитися до неї негативно на підставі чуток, без доказів", - пояснив він, додавши, що шлях виправлення відкритий для всіх, в тому числі і для гангстерів.

"Якщо хтось із них зізнається, що зробив щось погане, і попросить вибачення за заподіяне зло, то в цьому випадку ми можемо обговорити, як встати на шлях істинний", - сказав архієпископ.