Фото: travel.rambler.ru

Молитва про християн – жертви гонінь відбудеться 24 березня у соборі Паризької Богоматері з ініціативи міжнародного фонду «Допомога Церкві в потребі», повідомляє «Благовіст-інфо».

Ввечері 24 березня у паризькому соборі Нотр-Дам французьке відділення фонду проведе акцію «Ніч свідоцтв. Молитовне бдіння за гнаних християн». По закінченні меси, о 20.00, в одному з найбільш знаменитих соборів християнського світу почнеться служба, яку очолить вікарний єпископ Парижа Жером Бо.

Ті, хто прийде в собор, зможуть почути свідчення про гоніння на Церкву в наші дні. Сестра Марі-Катрін Кінгбо, засновниця конгрегації Служниць Христа, розповість про ситуацію в Нігері; член громади Мар Мусі аль-Хабеші (Мойсея Муріна) священик Жак Мурад – про становище в Сирії; про те, що відбувається сьогодні в Північній Кореї, повідає член Паризького суспільства закордонних місій о. Філіп Бло.

Відео дня

«Північна Корея займає перше місце серед країн, що порушують релігійну свободу. Право на свободу думки, совісті і релігії практично ігнорується в цій країні. Режим вважає поширення християнства особливо серйозною загрозою, ті, кого підозрюють в релігійній діяльності, піддаються арешту, тортурам і стратам», – говорить директор італійського відділення «Допомоги Церкві в потребі» Алессандро Монтедуро.

У Нігері головну проблему представляє ісламський фундаменталізм. «У цій країні відзначається розширення діяльності "Боко харам". Мета терористів – створення ісламської держави, в якому з максимальною суворістю будуть дотримуватися законів шаріату», – продовжив Монтедуро.

«15 березня виповнюється 6 років з початку кризи в Сирії. Там до початку війни налічувалося близько 1,5 мільйонів християн - 10% населення. За оцінками халдо-католицької єпархії Алеппо, у всій Сирії залишалося не більше 500 000 християн. Мільйони послідовників Христа були змушені покинути Батьківщину. В Алеппо до війни проживало близько 160 000 християн; за оцінками на вересень 2016 року в цьому, колись найбільшому місті Сирії, їх залишалося 35 000, на 78% менше, ніж у 2011 році. Ще гірша ситуація в Хомсі, де чисельність християн скоротилася з 40 000 до війни до 2000 в 2016 році, тобто на 95%!», - додав Алессандро Монтедуро.

У той же час,  продовжив глава італійського відділення фонду, гоніння на християн недооцінюються на Заході. «В Європі починають звертати увагу на ці події, тільки коли чують якісь конкретні свідчення, але як тільки шум замовкає, знову починає панувати байдужість. Саме тому наш фонд організовує такі акції», - додав Монтедуро.

Протягом останнього року благодійний фонд, заснований 70 років тому голландським священиком Веренфридом ван Страатеном, вже провів низку акцій з метою привернення уваги європейської громадськості до страждань християн – особливо на Близькому Сході. Так, минулої весни червоними прожекторами, що символізують колір крові, був підсвічений знаменитий фонтан Треві в Римі. Пізніше червоними променями були підсвічені Вестмінстерське абатство і Вестмінстерський собор у Лондоні,а на хмарочосі Піреллі в Мілані з'явився світловий напис «Help Christians» («Допоможіть християнам!»).