Фото: Quibbll.com

Християнська група звинуватила службу BBC у навмисній ісламізації Великобританії, опротестувала призначення чергового мусульманина на пост глави релігійних програм служби і розмістила петицію, яка зібрала вже більше 7 тисяч підписів і продовжує їх набирати, повідомляє Седмиця з посиланням на англомовне видання Christiantoday.

Текст петиції складено рухом «Голос за справедливість у Великобританії» (Voice for Justice UK, VFJUK). У петиції йдеться, що християнство, як релігія англійської більшості, свідомо, завзято і послідовно відтісняється на узбіччя провідною службою новин. Петиція закликає «провести термінову ревізію системи управління і вироблення політики мовлення службою BBC, а також переглянути умови ліцензії на мовлення та її оплату».

Ця петиція народилася внаслідок обуреної реакції християнської громадськості на призначення мусульманки Фатіми Саларии на посаду голови релігійної служби BBC. Причому це чергове призначення представника мусульманської релігії на цю посаду, оскільки Салария змінила Аквіла Ахмеда, термін служби якого на цій посаді закінчився в минулому році.

Відео дня

У петиції йдеться: «Служба BBC явно всіляко сприяє реалізації цілеспрямованої, прихованої і ретельно спланованої політики ісламізації Великобританії. Причому в діях служби простежується не просто презирство, але і зрада усіх тих принципів і цінностей, які лягли колись в основу будівництва Великобританії».

Підігріло пристрасті ще й нещодавнє рішення керівництва BBC про припинення трансляції традиційної і дуже популярної християнської програми «Хвалебні пісні». У повідомленні, розміщеному з цього приводу на сайті VFJUK, зазначається: «Отже, нам залишається тільки гадати, як скоро на зміну «Хвалебним піснеспівів» прийде передача типу «Богослужіння в мечеті»? І коли, нарешті, християнство буде вже нарешті тихо задушено в цій країні, оскільки мусульмани вважають невірним кожного, хто не сповідує іслам? Ні для кого не секрет, що Коран ніколи не вирізнявся толерантністю до інших релігій».

«Немає сумніву, що служба BBC буде і далі переконувати нас, що все це суща нісенітниця, оскільки, мовляв, іслам нібито релігія світу, отака добра тітонька, віддана ідеям мультикультуралізму та толерантності, а християнство залишається центральною темою релігійного медійного продукту. – Але... чи можемо ми й далі вірити тому, що нам кажуть?», – йдеться в петиції.

Крім того, петиція VFJUK і представники цієї християнської організації у своїх виступах вимагають, щоб главою релігійної - найбільшої служби новин був призначений християнин, оскільки, за даними останнього соціологічного опитування, не менш 59.5% населення Великобританії сповідує християнство. У петиції йдеться, що «наполегливо проводиться службою BBC політика вдоволення ісламу всупереч інтересам інших релігій, а це ще раз доводить, що її керівництво ігнорує справедливі сподівання інших релігійних груп Великобританії на пропорційне і справедливе представництво їх інтересів в засобах масової інформації».