Фото: blagovest-info.ru

Іракські війська звільнили район Мосула Ад-Даваса та виявили християнську церкву, яку бойовики терористичної організації ІГІЛ використовували як свою базу, повідомляє Благовест-Інфо.

У халдо-католицькому храмі Матері Божої Неустанної Помочі не залишилося жодного християнського символу – всі розп'яття та статуї святих знищені, в будівлі розвішані плакати ісламістів та їх символіка, надряпані на стінах «автографи» бойовиків.

Про те, для чого було побудовано будівлю, свідчить збережена біля входу табличка «Халдо-католицька церква» і вівтар з сірого мармуру.

Відео дня

Плакати, прикріплені до колон всередині церкви, дають зрозуміти, як жилося під владою ісламістів. На одному з них перераховані 14 правил поведінки жителів Мосула. Одне з них пропонує жінкам «одягатися скромно» і з'являтися в громадських місцях тільки «за потребою».

В одній з литовок, знайдених на підлозі церкви, перераховувалися тілесні покарання для тих, хто був викритий у крадіжці, вживанні алкоголю, перелюбу чи гомосексуалізму. Пояснення супроводжувалися красномовними картинками.

Район Ад-Даваса був звільнений іракською армією в ході операції - вигнання ІГІЛ з Мосула – найбільшого міста на півночі країни, яке було захоплено бойовиками в червні 2014 року. Ще в січні армійське командування оголосило про звільнення східної частини міста.