Фото: ria.ru

Понад 100 сімей єгипетських християн до понеділка залишили свої будинки в місті Ель-Аріш на півночі Синайського півострова, рятуючись від нападів екстремістів, повідомляє РИА Новости з посиланням на слова протоієрея архієпископства коптської православної церкви в провінції Ісмаїлія Кириллус Ібрахім.

"Близько 100 сімей зараз покинули Ель-Аріш. Вони поїхали до тих пір, поки умови там не нормалізуються. Потім вони повернуться додому", — сказав священик.

Раніше повідомлялося, що кілька десятків християнських сімей покинули свої будинки на півночі Синаю після погроз і нападів екстремістів в цьому регіоні і вирушили до сусідньої провінції Ісмаїлія.

Відео дня

Сім'ї розселили за участю церкви, а також місцевої влади. Вимушені переселенці отримують допомогу від держави, також відкрито рахунок для пожертвувань. Учнів призначили у школи та вузи Ісмаїлії.

Минулого тижня єгипетські ЗМІ повідомляли відразу про декілька вбивств і погроз на адресу християн на півночі Синаю з боку терористів з місцевого осередку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Єгипет вже близько трьох років веде антитерористичну операцію на півночі Синайського півострова, де у важкодоступних районах влаштувалися екстремістські угруповання. За цей час в регіоні від дій терористів загинули і постраждали сотні поліцейських і військовослужбовців, а також місцеві жителі.